Eksperiment: Millist piparkoogitainast poeletilt valida?

Jõulud on kohe käes ning seetõttu on paljudel juba kodus piparkoogihõngu tunda olnud. Kes veel ei ole jõudnud küpsetada või soovib head nõu, visaku pilk peale all olevale eksperimendile, milles selgitatakse kolme taina vahel välja parim.

Eksperimendi teostus oli üldjoontes järgmine. Koguneti laupäeval, 16.12.2017. Koos seati valmis võtteplats ning kaameramees sättis paika valguse ja mikrofoni, sest tegevusest valmis ka videolugu. Kasutuses oli kaks kaamerat. Üks kaamera filmis üldplaani ja teine detailplaani. Kui seadistus oli paigas, hakati valmistama piparkooke. Kokkajaid oli kokku kolm ning küpsetati kolmest erinevast tainast:

 

  1. Eesti Leivatööstus
  2. Gourmet Club
  3. Reval Kondiiter

 

Esmaspäeval, 18.12.2017, pakuti piparkooke neljale erinevale Viimsi Keskkooli õpetajale.

Väljavalituteks osutusid: Ivi Rammul, Kersti Ojassalu, Hille Eek ja Meri Heinsalu. 

Eesti Leivatööstuse tainast saab krõbedad piparkoogid

Meri Heinsalule meeldis Eesti Leivatööstuse taina juures just see, et sisu oli jäetud natuke pehmeks ning ääred rohkem krõbedamaks. Kuid tainas oli siiski tema jaoks natuke liiga magus. Hille Eek soovitas aga et  tainale tulekslisada teravust, näiteks ingverit. Ivi Rammuli positiivne kommentaar väitis aga, et piparkook on teistest krõbedam, mis oli talle meeltmööda. Eesti Leivatööstuse tainas osutus ka Rammuli lemmikuks.

Gourmet Clubi tainas on mitme õpetaja lemmik

Alustuseks tegi Kersti Ojassalu positiivse märkuse, et piparkook oli teistest õhem. Plussina tõi ka Hille Eek välja isepära, et piparkook oli just parajalt krõbe. Meri Heinsalule meeldis aga Gourmet Clubi tainas rohkem kui Eesti Leivatööstuse oma. Tegelikult ei olnud see esimene kord, kui Heinsalu Gourmet Clubi taignast küpsetatud piparkooke sõi, sest tuli välja et just selle tainaga ta kodus piparkook küpsetabki. Gourmet Clubi valisid oma lemmikuks Meri Heinsalu, Kersti Ojassalu ja Hille Eek.

Reval Kondiitri tainas on leivavärvi

Meri Heinsalu väidab, et Reval Kondiitri piparkoogitainas on tema jaoks liiga nätske. Lisaks sellele leiab ta, et tainas ei ole värvi poolest ilus. Hille Eek lisas juurde kohe kommentaari, et värvilt meenutab tainas leiba. Keegi õpetajatest ei leidnud, et see maitseks hästi.

 


Õpetajad olid ühel nõul, et kõige parem piparkook valmib siis, kui tainas rullida õhukeseks ning küpsetada täielikult. Kolm õpetajat otsustasid Gourmet Clubi piparkoogitaina kasuks ning üks Eesti Leivatööstuse kasuks. Hille Eek oleks eelistanud rohkem maitseaineid iga taina puhul ning ta väitis, et kodune piparkoogitainas trumpab siiski poe omad üle. Meri Heinsalu soovitas veel enne piparkoogitaina ostmist vaadata, kas paki peal on kirjas või või margariin. Tuleb osta see, mis sisaldab võid, sest võiga tehtud tainas olevat Meri sõnutsi parem kui margariiniga.

 

Alisa Stoten, Emily Keersalu,

Tobias Tikenberg, Anne-Mari Visnapuu

Tobiase tehtud pildid ja videolugu:

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: